Foto: Kevin Bäckström / Scanpix

Snowboardåkare sparkas efter sexistiska bilder på Instagram

Uppdaterad
Publicerad

Sportchefen för snowboardlandslaget, örebroaren Olle Danielsson, sparkade idag en åkare med omedelbar verkan.

Ulricehamnåkaren Kevin Bäckström får lämna sin plats i snowboardlandslaget med omedelbar verkan.

– Kevin har i sociala medier och i olika uttalanden agerat på ett sätt som inte är förenligt med våra värderingar över huvud taget. Vi tar starkt avstånd från den här typen av beteende och har efter noggrant övervägande valt att låta Kevin lämna sin plats i landslaget, säger Olle Danielsson, sportchef för snowboard vid Svenska Skidförbundet.

Det handlar om bilder med ett sexistiskt innehåll som publicerats på Instagram. Men Olle Danielsson refererar också till en incident tidigare i höstas då Bäckström gjort besök på strippklubb, dock helt utanför landslagets regi.

Efter det har ledningen haft möte med samtliga åkare, både i grupp och personligen, där man pratat om vikten av att vara en förebild och vad det innebär att vara medlem i landslaget.

– Tyvärr verkar det inte ha haft någon effekt på Kevins agerande och nu ser vi ingen annan utväg än att utesluta honom ur laget. Samtidigt vill jag påpeka att om Kevin är beredd att ompröva och jobba med det som i dagsläget verkar vara hans grundläggande värderingar är han välkommen tillbaka till laget så länge han platsar på det sportsliga planet, säger Olle Danielsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer