Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
William Näätänen, 8, har gjort sitt premiärtopp i nya badhuset. Ett efterlängtad badhus enligt badhuschefen Pia Ljungqvist.

Hällefors badhus öppnar för allmänheten: ”Väntat i många år”

Uppdaterad
Publicerad

Invånarna i Hällefors har väntat länge på sitt första badhus. Och efter stora förseningar har nu badhuset öppnat upp för allmänheten.

Badhusets vara eller inte vara har varit en het potatis i Hällefors i årtionden. Efter mycket om och men togs beslut i april 2021 om att bygga anläggningen som nu står klar.

Men bygget har också kantats av utmaningar och förseningar. Öppnandet skulle ha skett redan i början av maj, men försenades på grund av försenade leveranser av bland annat låsbara skåp till omklädningsrummen och kassa- och passersystem.

Dessutom blev bygget omkring 25 miljoner dyrare eftersom föroreningar hittades i marken. Slutkostnaden landade på uppemot 145 miljoner kronor.

Men att badhuset varit efterlängtat märks på mängden positivt gehör de har fått menar Pia Ljungqvist som är badhuschef..

– Det roligaste är att jag har fått vara med sedan uppstart på ett nybyggt badhus, det händer bara en gång i livet, säger Pia Ljungqvist.

Se bilder från det nya badhuset i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.