Foto: Tony Kölborg / SVT Arkiv

Vattenläckan i Degerfors lagad: ”Spola tills vattnet blir klart”

Publicerad

Nu är vattenläckan lagad och allt ska återgå till det normala, men vattnet kan fortfarande vara missfärgat. Så kommunens uppmaning är att spola till vattnet blir klart.

En vattenläcka drabbade Degerfors under onsdags förmiddagen, och enligt kommunens hemsida var stora delar av ortens centrala delar påverkade, och vattnet blev missfärgat.

Enligt Degerfors kommun har man fått meddelanden från stadsdelarna Agen och Karlshagen om påverkan, men man skriver också att stora delar av centrala Degerfors kan beröras av läckan.

– Det var en rätt så stor läcka, det var så det sjönk i tornet, säger Tony Kölborg som är enhetschef för VA i Degerfors kommun.

Ger missfärgat vatten

Nu är dock den delen av huvudvattenledningen som läckte avgränsad från resten av nätet, men effekten av läckan märks fortfarande av.

– Det ställer till det i nätet för oss, med missfärgat vatten. Är vattnet missfärgat när en spolar i kranen ska en inte dricka det eller använda det för att tvätta med, säger Tony Kolberg.

”Gräver för fullt”

Läckan beräknas vara lagad under dagen, och kommunen uppdaterar sin hemsida med information löpande.

– Gubbarna håller på att gräva för fullt där nu, och vi går ut med information på hemsidan, säger Tony Kölborg.

”När reparationen är klar kan vattnet vara missfärgat, spola då tills vattnet klarnar igen”, skriver kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer