Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Carina Laurin Stensson är huvudskyddsombud i Örebro kommun och vice ordförande i Saco-rådet. Foto: Philip Naskret/SVT

Stora arbetsmiljöproblem på Örebro kommuns lokalförsörjningsenhet

Uppdaterad
Publicerad

Örebro kommuns lokalförsörjningsenhet har haft arbetsmiljöproblem i flera år. Enligt facket, Saco, beror problemen bland annat på för lite personal i förhållande till arbetsbelastningen.

–  Anställda har tidvis mått väldigt dåligt, säger Carina Laurin Stensson, huvudskyddsombud i Örebro kommun.

Enheten tillhör Samhällsbyggnadsförvaltningen och ledningen har nu infört en prioriteringsordning för att minska arbetsbelastningen. Den innebär att sådant det finns lagkrav på att göra prioriteras, medan annat kommer att få vänta.

Enligt Carina Laurin Stensson har sju anställda på lokalförsörjningsenheten valt att säga upp sig i år. Totalt arbetar cirka 25 personer på enheten.

Hör henne berätta mer om arbetsmiljöproblemen på enheten i klippet ovan.

Enhetens uppdrag är att hyra in ändamålsenliga och kostnadseffektiva lokaler för kommunal verksamhet som de sedan hyr ut i andra hand till verksamheterna.

Om exempelvis någon form ombyggnad behöver göras som påverkar hyran så tar lokalförsörjningsenheten tillsammans med verksamheten fram en kravspecifikation som enheten sedan framför till fastighetsägaren.

Vid nyproduktion är enheten delaktig i att tillsammans med verksamheterna ta fram olika krav som byggnaden ska uppfylla och följer sedan även upp att de blir genomförda.

Lokalförsörjningsenheten har inga egna lokaler eller fastigheter. De förvaltar inte heller några lokaler utan det gör fastighetsägarna som de hyr av, vilka både är kommunala bolag och privata aktörer.

Källa: Stadsbyggnadsförvaltningen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer