Foto: SVT

Stora förändringar i busstrafiken i Lekeberg

Publicerad

Från och med augusti 2017 kommer den som åker buss till och från Lekeberg stöta på en hel del förändringar. På Länstrafiken hoppas man att det är till det bättre.

Fler och kortare turer – det är Länstrafikens svar på Lekebergbornas önskemål om att få bättre förbindelser. Nu införs en rad förändringar från och med augusti.

Ny linjesträckning

Bland annat får linje 513 får en ny linjesträckning och enbart körs mellan Fjugesta och Örebro, inte som idag via Svartå/Hasselfors.

Istället blir det två nya linjer nummer 526 till Svartå och 527 till Hasselfors men dessa båda linjer kommer bara att gå till Fjugesta.

– Linje 513 kommer att trafikeras med en tur var 15:e minut under morgonen och kväll och var 30:e minut dagtid, vi vet att resenärerna efterfrågar kortare restider säger Thony Lundberg, trafik- och marknadschef på Länstrafiken Örebro.

Möjliggör pendling

Samtidigt förlängs linje 743 från Kumla via Götabro till Fjugesta. Den gör det möjligt för skol- och arbetspendling till Fjugesta och Kumla samt genom byte möjliggör den även pendling mot Hallsberg och Örebro.

Det kommer vara sex avgångar tur och retur på vardagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.