Villan i Västerås som skadades av en nedfallen björk. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Stormig natt – många fallna träd

Uppdaterad
Publicerad

Ett tiotal träd har vält runt om i Västmanland efter den blåsiga natten och morgonen. Bland annat har en villa i Västerås skadats av en stor björk.

Det har varit en smått kaotisk natt och morgon runt om i Västmanland efter blåsten. Flera träd har vält runt om i länet och skapat problem i trafiken.

– Det var framför allt under morgonen som vi jobbade intensivt med att röja vägarna. Vi fick kalla ut alla resurser vi har och har även tagit hjälp av räddningstjänst på vissa håll, säger Beisi Sundin på Trafikverkets pressjour.

Alf Karlsson, LKC-befäl vid Västmanlandspolisen bekräftade den bilden när Tvärsnytt ringde under morgonen.

– Det ringer in folk hela tiden.

De nedfallna träden har drabbat flera vägar, bland annat väg 66 och 68 samt länsväg 693. Inga personskador har enligt polisen rapporterats in till följd av träden. I Västerås har däremot en villa skadats sedan en björk fallit över huset.

Även på E18 var det problem på morgonen när regnet gav stora vattenmassor vid Korsängsmotet. Vattnet ska dock ha runnit undan nu.

I Örebro län har blåsten inte slagit till lika hårt.

– Vi har haft några enstaka träd som fallit, men inget allvarligt, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Vid klockan 15 på måndagseftermiddagen fanns 19 pågående ärenden gällande fallna träd i vårt område men enligt Trafikverket ska alla träden vara undanröjda inom kort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer