Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jens Hedenborg, lokalpolisområdeschef i Hallsberg, berätta om vad polisen beslagtog under insatsen i Hallsberg. Foto: Erik Karlsson

Stort beslag av narkotika och vapen i posten i Hallsberg

Uppdaterad
Publicerad

Polis har i samarbete med Postnord gjort en riktad insats mot postflödet i Hallsberg. Totalt gjorde 372 beslag varav majoriteten innehöll narkotika.

– Bland annat finns tre grova narkotikabrott, ett grovt dopingbrott och även ett 3D-printat vapen kunde beslagtas, säger Jens Hedenborg, lokalpolisområdeschef i Hallsberg.

Samarbetet mellan polisen och Postnord är något SVT har rapporterat om tidigare, nu visar det sig att samarbetet har gett resultat.

Bland de 372 beslagen fann man bland annat narkotika som amfetamin, cannabis och ecstasy samt narkotikaklassade läkemedel som benzo och tramadol.

– Sen är det ju så att det här gäller beslag på en postterminal som visserligen ligger i Hallsberg men anmälningarna gäller personer som finns spridda i hela landet, säger Jens Hedenborg, lokalpolisområdeschef i Hallsberg, i ett pressmeddelande.

Brottsförebyggande åtgärd

Polisen beskriver det som en tidigare okontrollerad väg för att transportera illegala varor, men att det nu har fått ett stopp. Det handlar bland annat om att förebygga och förhindra att andra brott begås.

– Det ska också bli svårare att genomföra den här typen av kriminell verksamhet, säger Jens Hedenborg.

I samband med beslagen skickar även polisen brev till mottagaren och informerar om misstanke om brott.

– Vi informerar mottagarna om att den här typen av insatser görs, på så vis arbetar vi förebyggande även där, berättar Jens Hedenborg.

I klippet nedan berättar David Liljeblad från polisen i Hallsberg om samarbetet med Postnord.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur samarbetet går till i klippet. Foto: SVT, Fredrik Sandberg/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.