”Nya Korpen Örebro” blir namnet på den nya Korpen-föreningen. Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Stort engagemang för Nya Korpen Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Nya Korpen Örebro är nu igång, efter konkursen i Korpen Örebro för ungefär en månad sedan. Nu är fokus helt inställt på att sommarens verksamheter ska fungera utan glapp.

Det var i mitten av mars som Korpen Örebro begärde sig själv i konkurs, detta efter att det uppdagats att föreningen hade skulder på en miljon kronor. Ganska omgående beslutade Korpen Riks att en ny förening skulle bildas i Örebro, och nu är den igång.

– Ett 20-tal föreningar var representerade på träffen förra veckan och det kändes tydligt bland alla att vi vill att Korpen-verksamheten ska fortsätta, säger Metin Celik, nyvald ordförande för Nya Korpen Örebro.

Lösa sommaren först

På måndagkvällen hade den nya styrelsen att sitt första sammanträde tillsammans med representanter för Korpen Riks.

Närmast på agendan står att hitta lösningar för de olika sommaraktiviteter som Korpen haft ansvar för i Örebro. En sådan är Fotbollskorpen.

– Från Riksförbundet var önskemålet att få igång sommarens Fotbollskorpen redan i maj, men det blir för tajt. Men nu ska vi lösa hur vi ska skicka ut kallelserna, säger Metin Celik.

Verksamheten vid Ässundet är en annan sak de omgående måste titta på. Där har Korpen drivit ett café.

Utan glapp

– Jag vet inte hur kommunen tänker om det, jag hoppas att de även i sommar vill lämna driften till Korpen, säger Metin Celik.

– Mitt stora önskemål och den intention vi jobbar utifrån är att vi inte ska ha något glapp i verksamheterna utan att allt ska kunna flyta på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.