4.000 fick ett prova-på-kort för bussresor. Foto: SVT

Tusentals bilister nappade på gratis busskort

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 9.000 bilister nappade på Länstrafikens erbjudande om att åka gratis buss i två veckor. Nu hoppas man att försöket ska ge mersmak.

När Länstrafiken sammanställt siffrorna visar det sig att de nära nog nådde upp till målet om att få 10.000 intresserade av att byta bort bilen mot ett gratis busskort.

– 9.200 personer svarade på kampanjen i januari – det tycker vi är väldigt bra, säger Sandra Lee, marknadschef på Länstrafiken.

Erbjudandet gick inte bara ut till personer som bilpendlar. Även de som åker buss sporadiskt fick möjlighet att få ett gratis busskort.

Utav de som anmält intresse valdes 4.000 personer ut att få ett prova-på-kort.

Vilka turer som flest resenärer valt att åka med vet inte Länstrafiken.

– Vi kommer inte att spåra resenärerna, förtydligare Sandra Lee. Men i förlängningen hoppas vi att 750 personer ska fortsätta att ta bussen och ställa bilen hemma. Det innebär att de bussar som går blir fulla, men att vi inte behöver sätta in extrabussar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.