Polisen ska ha blivit hotad. Foto: TT

Stort narkotikabeslag i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Örebropolisen gjorde under veckan ett av de största narkotikabeslagen någonsin. Åklagaren vill dock inte berätta vilken sorts narkotika det rör sig om.

En polispatrull grep under veckan en person som färdades i en bil med stora mängder narkotika. Personen misstänks för grovt narkotikabrott och nu pågår utredning.

Enligt polisens händelserapport råkade polispatrullen få syn på en bil där den misstänkte personen färdades. Hen är känd av polisen sedan tidigare för diverse brottslighet.

Kom ut med påse

Efter att ha följt efter den misstänkte personen en stund stannade bilen och personen försvann från platsen.

Efter en stund kom personen tillbaka med en påse i handen och bilen körde iväg. Patrullen stoppade då fordonet och i påsen hittade man stora mängder narkotika.

Största beslaget

Polisens hundar kunde senare även spåra upp platsen dit personen gått och där säkra en del föremål som kan binda personen till narkotikan.

Beslaget är ett av de största någonsin i Örebro av denna sorts narkotika.

Åklagaren vill inte gå ut med vilken sorts narkotika det handlar om.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.