Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens tekniker visade intresse för en cykel och röd dunk innanför avspärrningarna. Foto: SVT

Område avspärrat i Örebro – misstänkt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse

Uppdaterad
Publicerad

Ett område är just nu avspärrat i Örebro. En person har anhållits under natten mot söndag, misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Polisen är i övrigt fåordig kring detaljer om vad den anhållne misstänks för.

Vid klockan 02.00, natten mot söndag, skickades polis till en adress i Örebro. Man vill i nuläget inte säga något mer konkret vad saken gäller, men rubricerar ärendet som misstänkt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

En person har också gripits och senare anhållits under natten. Ett större område på adressen är avspärrat, och polisen kommer där att genomföra teknisk undersökning under dagen.

– Den är nog ganska väl tilltagen, och svår att missa om man går förbi. Avspärrningen är utomhus, och även en fastighet, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Vad är det mer konkret som den anhållne misstänks för?

– Det kan jag inte säga i nuläget, men så småningom kommer vi kunna berätta mer.

Hör mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.