Floristen Maria Ericsson som står och packar en blombukett. Foto: Nick Strömgren

Extra många blombud i påsktider under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Mors dag, alla hjärtans dag och påsk. Det är högtider som brukar vara förknippade med gåvor och framförallt blommor. Under pandemin har floristen Maria Ericsson sett en markant ökning av antalet blombud.

När SVT Nyheter Örebro hälsar på Maria Eriksson på morgonkvisten är det full rulle i blomsterbuktiken. Personalen började arbeta tidigare än vanligt på morgonen för att hinna med alla bud som ska skickas till påsk.

– Nu är ju inte påsken över men förra året såg vi en ökning med 200% jämfört med en vanlig påsk, säger Maria Ericsson.

Isolering under pandemin har varit tufft för många människor och då kan en blomma pigga upp en ensam och bister vardag, vilket Maria Ericsson märkt när hon skickat iväg olika bud.

– Även om man inte läser korten så ser man ibland att det står till exempel: ”Grattis, du har fått din första spruta” och man blir ju glad då å deras vägnar, säger floristen Maria.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.