Wilma Skanse, från Torsby, tävlar med Winny He, från Stråssa, i duotävlingen.

Stråssa-gymnaster till NM i rytmisk gymnastik

Uppdaterad
Publicerad

Örebro län finns representerat när NM i rytmisk gymnastik drar igång i Norge i helgen. Tacka Stråssa GF för det. På seniorsidan tävlar Winny He individuellt och på juniorsidan Alma Wernborg. Klubben kommer också att delta i en lagtävling.

De nordiska mästerskapen går i Asker i Norge den 3-4 mars och ett tiotal svenska gymnaster kommer att tävla i de individuella klasserna för juniorer och seniorer.

Tävlande från Landskrona till Örnsköldsvik

På seniorsidan deltar Winny He från Stråssa GF, tillsammans med Cassandra Pettersson och Alma Wikström från Örnsköldsvik och Wilma Mårtensson från Landskrona.

På juniorsidan tävlar Alma Wernborg från Stråssa, Meja Engdahl Petersson och Tuva Henckel från Landskrona samt Angelina Ekström och Ida Önnegren från Uppsala.

Tävlar i lag

I klassen DTQ (duo, trio och quattro) skickas två seniorlag och ett juniorlag med gymnaster från Stråssa GF, SOL-flickorna (Stockholm) och Jönköpings GF.

– Det blir ett spännande NM och jag hoppas att alla lyckas hålla i den fina formen, säger Jenny Engdahl, förbundskapten för det svenska landslaget i rytmisk gymnastik, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.