Svenska Transportarbetarförbundet bjöd in Länstrafiken och politiker till möte. Foto: Anders Nord/SVT

Stressigt för länets färdtjänstchaufförer

Publicerad

Hur ser arbetsmiljön och villkoren ut för chaufförer inom färdtjänsten?

Den frågan har Transportarbetarförbundet ställt till sina medlemmar. Svaret: Ibland tvingas chaufförerna köra för fort för att hinna med.

Det är Svenska Transportarbetareförbundet som har genomfört en enkätundersökning gällande arbetsmiljön bland sina medlemmar.

Av de 400 förarna har 101 besvarat enkäten. På måndagen diskuterades resultatet på ett möte dit bland annat politiker och Länstrafiken var inbjudna.

Stefan Nilsson som är facklig representant för färdtjänstchaufförer, säger att enkäten visar att det finns stress i samband med serviceresor. Två tredjedelar uppger att de känner sig stressade i jobbet.

– 12 procent svarar att körtiden inte stämmer med verkligheten. Om en kund tar tid så blir det mindre till nästa.  Körtiderna stämmer om man åker fågelvägen, säger Stefan Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.