Foto: Louise Gustavsson/SVT

Styret i Ljusnarsberg klart – ytterligare ett blocköverskridande samarbete

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart vilka som styr Ljusnarbergs kommun de kommande fyra åren. Det blir ett blocköverskridande samarbete mellan S, V, MP och L.

Tillsammans får de fyra partierna 11 av Ljusnarsbergs 21 mandat, och får alltså majoritet i kommunfullmäktige. Partierna har enats om en valplattform i övergripande frågor inför den kommande mandatperioden.

– Det känns positivt att vi kommer få inflytande och bidra till förnyelse och långsiktighet för kommunen i viktiga samtidsfrågor, skriver  Hendrik Biljoo (L) i partiernas gemensamma pressmeddelande.

Socialdemokraternas Ken Karlsson ser positivt på den kommande mandatperioden, men understryker i pressmeddelandet att prioriteringar kommer att behöva göras.

– Kommunens kassa står rustad för framtidens investeringar, men det kommer krävas tydliga prioriteringar för att kärnverksamheten ska fortsatt kunna värnas.

Mandatfördelningen i Ljusnarsbergs kommun

Styrande:

S, V, MP: 10

L: 1

Opposition

C+M: 4

SD: 6

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.