• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Lokalodlad gurka och squash var bara några av produkterna som gick åt under Wadköping matmarknad. Foto: Monika Bruhn / SVT

Succé för matmarknad: ”Nästan tur att det kom en regnskur”

Publicerad

Intresset för lokalproducerad mat ser ut att vara gigantiskt i Örebro. Åtminstone om man ska tro arrangörerna av Wadköping matmarknad som några timmar innan stängning kan konstatera att man återigen lockat besökare i massor.

– Det har varit helt galet, pustar Davide Lindqvist som är en av arrangörerna. Det var nästan tur att det kom en rejäl regnskur på lördagen för då började vi närma oss gränsen när det gällde trängsel.

Kan bli publikrekord

Med några timmar kvar till stängning konstaterar han att de handlare han pratat med har sett en 20-procentig ökning av försäljningen. Och så kan de sitta på ett publikrekord – eventuellt.

– Vi räknar med att det varit minst lika många på plats som förra året, det vill säga 35 000. Men i magen känns det som att det har varit fler än så. Vi får räkna på det och se.

Tackar alla

Viktigare ändå för arrangören har varit stämningen och glädjen som funnits bland både besökare och utställare.

– Kan du inte skriva att Rikard och Davide (arrangörerna) tackar alla så himla mycket?! Jag tror aldrig jag har sett så många glada människor på samma gång.

Oklart om fortsättning

Men trots succé är det oklart om det blir någon matmarknad nästa år.

– Det tar mycket tid och kraft, konstaterar Davide Lindqvist, och vi som arrangörer vill hela tiden leverera med hög kvalitet. Större än såhär klarar vi inte heller av att bli. Nu blir det att sätta sig med kommunen och andra och se vad som är möjligt i framtiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer