Omkring 20 000 personer skrivs årligen på fel adress, men i de flesta fallen handlar det om ett misstag, berättar Tobias Wijk på Skatteverket . Foto: SVT & Janerik Henriksson/TT

Skatteverket: Svårt att ta bort personer från en adress

Uppdaterad
Publicerad

Det kan vara svårt att ta bort personer som felaktigt blivit folkbokförda på en adress, det menar Skatteverkets verksamhetsutvecklare Tobias Wijk. Han säger också att det är runt 20 000 personer som årligen skrivs eller skriver sig själva på fel adress. Han säger att det finns flera olika anledningar till att siffran är så hög, men att det som är mest beklämmande är de som gör det med illegala avsikter.

– Det här är något vi vill jobba med mer, det är högprioriterat hos oss, säger han.

I klippet berättar Tobias Wijk om vad de vanligaste anledningar är till att man folkbokförs på fel adress, hur Skatteverket jobbar för att komma tillrätta med problemet och varför det kan behövas ändringar i systemet från regeringshåll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.