Tåget blev efter olyckan stående ett par hundra meter från korsningen med bilvägen, och kunde inte själv åka vidare därifrån. Enligt polisen är det oklart hur dags det skadade tåget kan bärgas från platsen. Foto: Johan Pisoni /SVT Nyheter Örebro

Tågolycka utanför Örebro – har kört in i personbil

Uppdaterad
Publicerad

Ett tåg har kört in en personbil i närheten av Ervalla två mil norr om Örebro. Enligt polisen har samtliga ombord både i bilen och på tåget klarat sig oskadda, men det rådde efter olyckan tvärstopp i trafiken förbi platsen.

Ett passagerartåg har av okänd anledning kolliderat med en personbil i Ervalla strax norr om Örebro.

Föraren oskadd

Polis och räddningstjänst fick larm om händelsen strax före kl 22 på måndagskvällen.

– När vi kom till platsen stod bilen på högkant. En person befann sig i bilen och var kontaktbar, säger Nerikes brandkårs inre befäl till SVT Nyheter.

Enligt polisen rör det sig om en man i 30-årsåldern.

– Personen som kört bilen är ute och helt oskadd, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

”Loket är helt demolerat”

Tåget som kolliderat med bilen var ett lokalt persontåg, på väg norrut.

– Loket är helt demolerat, säger Per Vikman.

– Men det är inga personskador i det tåget heller. De som var ombord håller på att evakueras med hjälp av lokalbussar.

Bärgning krävs

Tåget blev efter olyckan stående ett par hundra meter från korsningen med bilvägen, och kunde inte själv åka vidare därifrån. Enligt polisen är det oklart hur dags det skadade tåget kan bärgas från platsen.

Vid halvtolvtiden var däremot bilen bärgad från platsen, enligt SVT Nyheter Örebros reporter på plats, men polisen behöll avspärrningarna kring olycksplatsen.

Förundersökning inledd

Polisen och räddningstjänst har i nuläget ingen förklaring till exakt vad som föranlett olyckan.

– Förundersökningsledaren har inlett en utredning om vårdslöshet i trafik och mannen har förhörts, säger Per Vikman vid Örebropolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.