Foto: SVT Design /TT

Tankslang gick sönder – kvinna fick bensin över sig

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna som tankade på en obemannad bensinstation i Marieberg utanför Örebro på söndagsmorgonen fick bensin över sig när slangen plötsligt gick sönder.

Larmet om farligt utsläpp kom klockan 08.48 på söndagsmorgonen. En olycka hade inträffat på en bensinstation i Marieberg, utanför Örebro.

– Det är en kvinna som tankar på en obemannad bensinstationen när tankslangen plötsligt går sönder. Stora mängder bensin läcker ut och hon får bensin i ansiktet och i ögonen bland annat, så ambulans kallas till platsen, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid polisen region Bergslagen.

Sanerade området

Det är oklart hur pass allvarliga skador kvinnan ådrog sig. Även räddningstjänst och ambulans kallades ut till platsen och kvinnan togs om hand av sjukvårdspersonal.

– Vi bedömer att det är 30-40 liter som har läckt ut. Vi har lagt på saneringsmedel och det finns oljeavskiljare som gör att det inte ska bli någon större miljöpåverkan. De blåser också ganska bra vilket gör att ångorna skingras, så just nu är det lugnt säger Patrik Andersson, inre befäl vid Nerikes brandår.

Fel vid handtaget

Det är oklart vad som låg bakom att olyckan inträffade. Kvinnan är inte misstänkt för något brott, enligt polisen.

– Det ska ha blivit något fel vid handtaget så att det började läcka bensin, säger Patrik Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.