Tantpatrullen skanderade mot pensionerna: ”Vi gör det för ungdomarnas skull”

Uppdaterad
Publicerad

Seniormässan pågår på Conventum i Örebro under helgen. Då passade tantpatrullen på att protestera mot pensionerna, som de anser är för låga.

Kön in till Conventum i Örebro ringlade sig några hundra meter lång under lördagseftermiddagen och plötsligt dök ett gäng damer i röda mössor upp och skanderade att pensionerna ska höjas.

– Just nu är det en liten höjning, men det är bara en liten sminkning mot vad det egentligen skulle kunna vara, säger Bitte Alling-Ode från Tantpatrullen.

Vad är det sämsta med dagens pensioner?

– När man höjer pensionen, som nu senast, blir den största höjningen för dem som redan har stora pensioner och de minsta för dem som räknar ören varje dag.

Hur vill du att det ska vara?

– De som har tjänat på fonder och företagande ska inte behöva pension, lägg de pengarna i stället på dem so behöver, säger Bitte Alling-Ode.

Nu ska fler ha pension och färre ska förse pensionärerna med pengar, hur ska det gå ihop?

– Det låter som du tillhör den där fyragruppen, det är ett vanligt argument att använda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.