Marie Östling håller upp ett av de mer udda auktionsföremålen – ett par sjöstövlar. Foto: SVT

Teaterkostymer till högstbjudande när Länsteatern rensar i förråden

Uppdaterad
Publicerad

Vad sägs om att klä sig i rödluvans cape, en knallrosa päls eller en rock som tillhört en fabriksarbetare? När Örebro läns teater rensar i sitt kostymförråd och håller auktion finns chansen att ropa in en outfit som sticker ut.

– Det är upp till var och en hur modig man är, konstaterar kostymföreståndare Marie Östling på Länsteatern.

På lördagen kommer utvalda plagg som inte längre får plats i teaterns kostymförråd att auktioneras ut till högstbjudande. Här finns allt från ”normala” ytterplagg, till välkända siluetter som Rödluvans cape. Och så sånt man inte hittar någon annanstans. Som en hatt gjord av en lampskärm.

– Den var med i uppsättningen ”Amadeus” och bars av Nour El Refai som spelade huvudrollen, konstaterar Marie Östling. Men om man nu inte vill ha den som hatt går det kanske att göra om den till lampskärm igen.

Hatt eller lampskärm? Den som ropar in skapelsen får bestämma själv. Foto: SVT

Att specialsy de olika kostymerna tar tid och pengar. Men huruvida det går att få tillbaka pengarna är oklart. På lördag auktioneras plaggen ut och på teatern hoppas man att örebroarna ska vilja bjuda till ordentligt.

– Det brukar vara väldigt olika vad man kan få för ett plagg så det går inte att säga på förhand.

SVT:s Emilie Pless får hjälp att klä sig till rödluvan av Länsteaterns Marie Östling. Foto: SVT

Auktionen startar 17:30 på länsteatern och pengarna man får in kommer att gå till teaterns barnverksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.