Oscar Jansson och Harry Kane spelade under några år i samma lag. Nu tipsar ÖSK målvakten om hur Sverige ska få stopp på anfallaren. Foto: SVT/BILDBYRÅN

Tidigare lagkamraten – så ska Sverige stoppa Harry Kane

Uppdaterad
Publicerad

Under flera år var Oscar Jansson och Harry Kane lagkamrater i Tottenham. Nu ger ÖSK-målvakten sina bästa tips på hur Sverige ska få stopp på Englands främsta anfallsvapen inför kvartsfinalen i fotbolls-VM.

Det var i Tottenhams ungdomsakademi som Oscar Jansson träffade på Harry Kane första gången. Oscar flyttade från Örebro till England som ungdomsproffs och hann med att få representera A-laget på White heart lane. Med i truppen fanns då även Harry Kane.

– Han var en duktig avslutare redan då men han är yngre och inte fysiskt färdig, säger Oscar Jansson. Av de spelare som var i laget var han inte den jag trodde skulle gå längst. Men han har gjort det fantastiskt bra och han förtjänar det så alla lyckoönskningar till honom.

Fokusera på alla spelare

Nu skickar Oscar Jansson med sina bästa tips på hur Sverige ska få stopp på anfallsstjärnan.

– De ska inte stirra sig blinda på honom utan England har fantastiskt många duktiga spelare. Sverige ska fortsätta med sitt försvarsspel som de är grymma på.

Förutom Kane tränade Oscar tillsammans med flera andra VM-stjärnor som Kyle Walker, Danny Rose och Luka Modric.

Vad tror du om matchen?

– Det kommer att bli en riktig nagelbitare. Det känns som att det är 50-50 och att det är dagsformen som avgör. Det skulle inte förvåna mig om det går till förlängning.

Allsvenskan väntar

För Oscars egen del väntar på söndag omstart i allsvenskan hemma mot Elfsborg. ÖSK har under vårsäsongen visat god form och slagit flera av de tippade topplagen och ligger nu på en femteplats.

– Vi ska fortsätta att ta en match i taget så får vi se hur det går, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.