Skolinspektionen ger grönt ljus för arbetet på Malmens skola i Kumla. Foto: SVT

Till slut – Kumla får godkänt av Skolinspektionen

Uppdaterad
Publicerad

Inför hotet om vite på sammanlagt en miljon kronor och efter ett och ett halvt års arbete har Kumla kommun äntligen kommit till rätta med de stora bristerna på Malmens skola.

Det har tagit 16 månader, nästan ett och ett halvt år, men Kumla kommun har äntligen kommit till rätta med elevernas miljö på Malmens skola.

I ett protokoll från Skolinspektionen framgår att kommunen betat av punkt efter punkt på en omfattande lista på brister, men nu är det grönt i alla kolumner.

LÄS MER: Kumla kommun kan få böta över en miljon

– Vi är jättenöjda över den utveckling som skett på Malmens skola, säger Ann-Sofie Vennerstrand, chef för Förvaltning för livslångt lärande i ett pressmeddelande.

– Rektor och medarbetare har verkligen arbetat med Skolinspektionens kritik på ett konstruktivt sätt och lyft kvaliteten på hela verksamheten på skolan. De ska vara stolta över sitt arbete.

Det var i december 2015 som Skolinspektionen fann stora på Malmens skola. Det handlade bland annat om brister i studiero och trygghet för eleverna, oklarheter i vilka elever som kunde behöva extra stöd, det hälsofrämjande arbetet och arbetet mot kränkande behandling.

Men efter att ha åtgärdat vissa punkter under 2016 kvarstod en hel del arbete då Skolinspektionen gjorde en ny kontroll ett år senare. Kommunen hotades då med vite på sammanlagt en dryg miljon kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.