Timmerbil bromsade i polisens fartkontroll – tappade lasset

Uppdaterad
Publicerad

Det var under en hastighetskontroll i slutet av juni som polisen i Lindesberg fångade den stora timmerbilen på film. En rutinkontroll som hade kunnat sluta i katastrof.

Polisen i Örebro skriver på sin facebooksida att Lindesbergspolisen bjudits in av ortsborna i Kloten, nära gränsen till länen Västmanland och Dalarna, och att de efterfrågat en fartkontroll i samhället.

I slutet av juni åkte därför två poliser dit för laserkontroll. Efter en stund på platsen närmade sig en timmerlastbil och dess hastighet uppmättes till 64km/h, 14km/h över hastighetsbegränsningen.

”Det såg illa ut”

Det som hände därefter beskriver polisen såhär:

Föraren panikbromsade när han fick syn på poliskontrollen. Bakhjulen på släpet låste sig och det började ryka från däcken. Det såg illa ut och släpets timmerlast började röra på sig. Ett antal timmerstockar rörde sig framåt och ut på sidorna från släpet.

Poliserna vid kontrollen fick ta skydd när timmerstockarna for av lastbilen. En ska ha farit in på ett lägerområde för barn intill platsen, men ingen kom till skada.

Vägde sammanlagt 60 ton

Föraren rapporterades för hastighetsöverträdelse och bristen på lastsäkring. Fordonet med last ska ha haft en sammanlagt vikt av 60 ton.

Denna vecka var polisen tillbaka för en ny kontroll vid vägen.

Samma lastbilschaufför körde förbi kontrollen även denna gång. Denna gång höll han rätt hastighet och vinkande glatt till patrullen. Slutet gott, allting gott.” skriver polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.