En advokat Foto: Arkivbild

Tonåring häktad – misstänks för flera grova våldtäkter mot barn

Publicerad

En tonåring har häktats vid Örebro tingsrätt misstänkt för flera våldtäkter mot barn. I flera av fallen skall misstankarna röra grov våldtäkt mot barn.

Den manlige tonåringen åtalas på fem punkter som samtliga rör våldtäkt mot barn. I flera fall skall det röra sig om grov våldtäkt mot barn, enligt åklagaren.

Händelserna ska ha skett både inomhus och utomhus i Örebro mot en och samma person, från mitten av april till slutet av juli i år.

Fortsatt häktad

Trots mannens ringa ålder och bedömningen att det inte föreligger någon konkret risk för återfall i brott, fann rätten att han fortsatt skall hållas häktad på synnerliga skäl.

Orsaken är straffvärdet som är fängelse i minst två år, för de misstänkta gärningarna. Även risken för att han skulle kunna undanröja bevis, eller försvåra utredningen.

Tidigare ostraffad

Tonåringen är tidigare ostraffad och nekar till anklagelserna. Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar under fredagen.

Åtal mot mannen skall vara väckt senast den 21 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.