Foto: Jonas Kraft/SVT

Olycka mellan bil och MC i Askersund

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade vid lunchtid på söndagen mellan en bil och en motorcykel på riksväg 50 vid Askersundsby. Vägen stängdes av i båda riktningarna i samband med olyckan.

– Det verkar vara en allvarlig olycka, enligt de uppgifter jag har nu, sa Mats Öhman, polisens presstalesperson Bergslagen strax efter olyckan.

Trafikolyckan skedde vid halv ett på söndagen på riksväg 50 vid en korsning i Askersundsby. Räddningstjänst, ambulans och polis var snabbt på plats.

Flera personer var inblandade i olyckan, varav ett barn.

– Det är tre i bilen och två på MC. Det verkar vara skador både för dem i bilen och de på MC:n, säger Mats Öhman.

Till USÖ med ambulans

Föraren och passageraren på MC:n fördes med ambulans till Universitetssjukhuset i Örebro. Det är oklart hur skadade de är. Också föraren av bilen, en person i 25-årsåldern, fördes med ambulans till USÖ, men ska inte vara allvarligt skadad, enligt polisens uppgifter. Passagerarna i bilen, en person i 50-årsåldern och ett litet barn behövde inte ambulanstransport.

Vägen stängdes av helt i båda riktningarna efter olyckan, men klockan 14.47 meddelade Trafikverket att det rådde full framkomlighet i båda färdriktningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.