Foto: Läsarbild/LINDENYTT

Två bilar i trafikolycka vid Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

En person har avlidit efter en trafikolycka på riksväg 50 vid Lindesberg. Två personbilar ska ha kolliderat, och en av bilarna börjat brinna med en person kvar i bilen.

Enligt räddningstjänsten har två personbilar frontalkrockat. En av bilarna ska ha börjat brinna då en person satt i den. Räddningstjänsten lyckades få ut personen, som enligt polisen brännskadades och fördes till Universitetssjukhuset i Örebro.

En annan man, i 70-årsåldern från Örebro län, avled i samband med olyckan. Anhöriga är underrättade enligt polisen.

Polisen säger att de är intresserade av att komma i kontakt med vittnen som kan ha sett vad som hänt vid olyckstillfället. De kommer ta bilarna i beslag för vidare utredning.

Foto: Anders Nord/SVT

Enligt initiala uppgifter från räddningstjänsten var det totalt fem personer som ska ha varit inblandade i olyckan. Men enligt polisen rör det sig om två personer.

Larmet om olyckan kom in till SOS klockan 17.52 på eftermiddagen. Enligt polisen rådde det totalstopp i trafiken förbi Lindesberg under två timmar. Trafikverket meddelade att det åter är full framkomlighet från klockan 21.11.

Olyckan inträffade på riksväg 50 i höjd med Trolltorpet, strax väster om Lindesberg. Foto: SVT Design

Tidigare olycka på samma väg

Riksväg 50 är sedan tidigare avstängd – men på andra sidan länet. Anledningen är en lastbil som kolliderade natten mot måndag.

LÄS MER: Riksväg 50 avstängd vid Nydalen efter olycka

Det råder totalstopp i trafiken förbi olycksplatsen. Foto: Anders Nord/SVT

Olyckan vid Nydalen, som ligger mellan Askersund och Motala, hade inga personskador enligt räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.