Olyckan inträffade på riksväg 50, strax söder om Kopparberg. Foto: SVT

Trafikolycka på riksväg 50 – väg avstängd under bärgningsarbetet

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan sju på tisdagsmorgonen inträffade en trafikolycka på riksväg 50, strax söder om Kopparberg. En lastbil med släp kördes av oklar anledning av vägen och föraren kunde inte själv ta sig ur förarhytten.

Olyckan inträffade klockan 07.06 vid Björkäng, strax söder om Kopparberg.

– Det är en lastbil lastad med kylvaror som hamnat i diket. Föraren var initialt kvar i hytten, men inte fastklämd. Räddningstjänsten sågade ut framrutan för att få ut chauffören som var okej. Det är inget läckage från fordonet, men kylskåpen förstördes av dikeskörningen, säger Nina Begallo vid SOS-Alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen vid 07.45-tiden.

Enligt polisen har föraren, en man i 55-årsåldern ådragit sig lättare skador och inte behövt föras till sjukhus med ambulans.

Väg avstängd i både riktningar

Trafikverket uppger vid 14.30 att man påbörjat bärgning strax efter klockan 14.00 och att vägen därmed är avstängd från Fiskbro till östra Löa – i båda riktningarna.

Bärgningen var avklarad vid halvettiden, natten mot onsdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer