Trafikverkets karta visar att gula vägar har risk för besvärligt väglag, medan gröna inte ska ha några problem alls. Lila och röda vägar visar på besvärligt väglag eller snö och isvägbana. Foto: Trafikverket

Trafikverket: Besvärligt väglag i hela Örebro län

Uppdaterad
Publicerad

Fläckvis isigt, hjulspår, packad snö och lössnö. Så beskrev Trafikverket läget på vägarna i länet under onsdagsmorgonen och problemen i trafiken har fortsatt under dagen.

E20 stängdes av söder om Laxå, i höjd med Borasjön och Finnerödjabacken och trafiken dirigerades om efter att flera lastbilar fastnat och blockerat vägen. Enligt polisen har bärgare haft svårt att ta sig fram till platsen.

På riksväg 50 söder om Askersund hade ytterligare en lastbil hamnat i diket strax innan 12.00. Enligt Trafikverket hade den en stor påverkan på trafiken, men var klar vid 20-tiden.

I övrigt varnar Trafikverket för risk för besvärligt väglag i hela länet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.