Transportstyrelsen ska göra sin största satsning någonsin. Foto: Erik Simander / TT

Transportstyrelsens jätteinvestering – behöver 200 nyanställda

Uppdaterad
Publicerad

Transportstyrelsen ska göra sin största satsning någonsin. Två miljarder ska investeras i ett nytt vägtrafikregister. För att lyckas med uppdraget krävs ett par hundra nya it-medarbetare. Förhoppningen är att de flesta jobben hamnar i Örebro, där myndigheten till största del av sin it-verksamhet.

Under nästa år ska 100 nya personer med it-kompetens rekryteras. Året efter lika många. Transportstyrelsens it-verksamhet ligger till största delen i Örebro så förhoppningen är att de flesta jobben hamnar här, något som na.se var först med att berätta.

Söker personal

I ett mejl till SVT Nyheter Örebro bekräftar Ingrid Cherfils, direktör för strategisk utveckling och förvaltning på Transportstyrelsen, att myndigheten söker personal till bland annat Örebro:

”Det är naturligt att Örebro är en viktig rekryteringsort för oss. Samtidigt är vi väl medvetna att vi konkurrerar om en väldigt efterfrågad kompetens. Det tillsammans med omfattningen av rekryteringsbehovet gör att vi behöver gå ut brett på Transportstyrelsens samtliga tolv verksamhetsorter.”

Nuvarande system från 70-talet

Orsaken till att ett nytt datasystem för vägtrafikregistret behöver byggas är att nuvarande system bygger på teknik från 70-talet och att det börjar bli svårare att utveckla systemet. Det gamla kommer däremot att hållas igång till dess att det nya är uppbyggt, vilket väntas ta cirka tio år.  

”Ett nytt vägtrafikregister omfattar en stor del av vår verksamhet, det är många områden och stora datamängder som berörs av vägtrafikregistret. [...] Det här handlar om en väldigt stor investering, den största i myndighetens historia ca 2 miljarder kronor.”, skriver Ingrid Cherfils.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer