Att verktygen blivit stulna har bland annat inneburit att värdefull arbetstid gått förlorad – och att Albins försäkringspremie skjutit i höjden. Foto: SVT

Tre gånger har tjuvarna länsat Albins verktygsförråd

Uppdaterad
Publicerad

För Albin Eriksson har de ständiga verktygsstölderna betytt att han förlorat värdefull tid på anmälningar, utredningar och kontakter med försäkringsbolagen. Dessutom har det lett till att han numer har allt större utgifter för försäkringspremier och säkerhetsutrustning.

– Man vill igång på morgonen och blir först helt överrumplad när man möts av uppbrutna containrar och allt vad det kan vara. Sen tar det en hel dag med telefonsamtal och anmälningar innan man kan försöka komma igång, säger Albin Eriksson.

Innan allt är i ordning igen har småföretagaren Albin Eriksson förlorat viktig tid. En förlust som det kan vara svårt att sätta ett pris på.

Klassas som högriskkund

Däremot är han allt för medveten om vad verktygen har kostat som tjuvarna har försvunnit med. Och trots att han är försäkrad så ökar hans kostnader med varje inbrott.

– Trots att jag har följt försäkringsbolagets säkerhetsföreskrifter har jag fått en ökad årspremie. Numer klassas man som högriskkund – och det är inte ens mitt fel.

Satsar på kameraövervakning

Han är inte ensam om problemet. Vare sig det handlar om stora byggfirmor eller enmansföretag blir verktygsstölderna kännbara. Och DNA-märkningen har hittills inte resulterat i att han fått tillbaka något stöldgods.

– Poliserna som har varit här har beklagat men säger också att det är oerhört svårt att identifiera stöldgodset och återbörda det till rätt ägare för det mesta. Om de ens hittar något.

Nu har han satsat på kameraövervakning och larm.

– Visst kostar det också men vi gör det ju i grund och botten för vår egen skull. För att vi ska kunna se vad som försiggår när vi inte är här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.