25-åriga Lovisa Arnesson-Cronhamre blev påkörd under en joggingtur i Penn state, USA. Foto: SVT/Privat

Tre miljoner i borgensumma för föraren som körde på 25-åriga Lovisa

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till torsdag svensk tid kom beskedet från rättsystemet i USA gällande den förare som körde ihjäl 25-åriga Lovisa från Örebro för knappt två veckor sedan. Föraren blev tilldelad en borgensumma på tre miljoner amerikanska dollar, enligt en artikel från Statecollege.com, en lokal nyhetstidning i Penn state, USA.

Den 12 september blev doktoranden Lovisa Arnesson-Cronhamne ihjälkörd under en joggingtur i Penn state, USA. Hennes familj startade en namninsamling som de ville visa upp i rätten som ett incitament för domaren att sätta en högre borgensumma på grund av risken att föraren skulle fly till sitt hemland.

Enligt Statecollege.com blir förarens pass och visum beslagtaget och om han betalar borgensumman, kommer han behöva bära en GPS-sändare så att han inte ska kunna fly landet.

SVT Nyheter Örebro har haft kontakt med Lovisas mamma, Maja Cronhamre. Hon framför sitt och familjens tack till alla som skrivit på namninsamlingen och alla brev.

”Det gjorde att borgenssumman som sattes är den högsta som åklagaren någonsin upplevt, så vi uppnådde syftet. Nu ska vi tillsammans försöka ta oss igenom en lång och svår sorgeprocess”, skriver hon i ett sms.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör familjen om kampen för rättvisa för dottern Lovisa. Foto: SVT/Privat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.