Foto: SVT /TT

Man anhållen misstänkt för mordförsök – körde på personer med bil

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits misstänkt för mordförsök efter att med hjälp av sin bil ha försökt köra på tre personer i Vedevåg i Lindesbergs kommun på torsdagskvällen.

Det var vid 18-tiden på torsdagskvällen som en man i Vedevåg ska ha försökt köra på människor med sin bil.

– Det är en man i 40-årsåldern som sitter anhållen. Han är misstänkt för mordförsök efter att ha kört på tre yngre personer. De har försökt hoppat undan, men har blivit träffade. Ingen av dem behövde dock uppsöka sjukvård och ska ha fått lindriga skador, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral i Örebro.

Åklagarledd utredning

Några fler detaljer kring händelsen lämnar polisen inte för närvarande. Ärendet hanteras av åklagare.

– Utredningen är inne i ett mycket känsligt skede. Det jag kan säga är att det handlar om försök till mord. Det är en person anhållen för försök till mord och det handlar om att den här personen misstänks kört bil mot tre målsägare och med bilen orsakat lindriga skador, säger kammaråklagare Allen Saruchanjan Sinelnikov.

Tidigare konflikter

I övrigt vill han inte gå in på några ytterligare detaljer. Anhållandefristen för mannen gäller till på söndag kväll.

– Det jag kan säga att det har förekommit tidigare konflikter mellan vissa av de hör personerna. Det finns viss bakgrund, men jag kan inte gå in på vad det är för någonting just nu, säger Sinelnikov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.