Busskur i Vivalla Foto: Johannes Weckström /SVT

Tre rån inom loppet av tre dagar i Vivalla

Uppdaterad
Publicerad

Lördags, söndag och måndag. Samtliga av de tre senaste dagarna har polisen beordrats till Vivalla för att klara upp anmälda rån.

På lördagen blev en person hotad med kniv och rånad av fem till sex personer. Målsägandet ska då ha blivit av med bland annat mobil och bankkort, innan förövarna lämnade platsen. Den rånade blev inte skadad fysiskt.

Dagen efter blev en man i 50-årsåldern misshandlad och rånad i sitt egna hem i Vivalla. Enligt uppgifter till NA ska misshandeln pågått i nästan en timme.

På måndagen rånades sedan en man på sin skåpbil i samma stadsdel. Föraren ska då ha blivit hotad att lämna ifrån sig bilen innan rånarna försvann med skåbilen. Senare hittades fordonet i Vivalla centrum och polisen har ännu inte gripit någon i de samtliga brotten under dagarna.

Polisen ser heller inget samband mellan rånen.

– Vi ser inget samband förutom att det rör sig om samma område. Beskrivningarna går i sär och vi ska försöka sammanställa det här och gå vidare utifrån det, säger Örebropolisens vakthavande befäl Kenneth Johannesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.