Så här såg det ut 2018, då bilträffen arrangerades för 29:e året i Askersund. Foto: Adam Larsson/SVT

Trots lättade restriktioner – populära motorträffen ställs in igen

Uppdaterad
Publicerad

Antalet besökare förväntas bli mycket högre än coronarestriktionerna tillåter till planerade Car & Bike Meet och cruising i Askersund den 17 juli. Därför väljer arrangörerna att skjuta upp utställningen till 2022, det skriver Askersunds kommun i ett pressmeddelande.

”Alla bilentusiaster får tyvärr vänta till nästa sommar för att träffas, mingla och njuta av fina bilar och hojar” meddelar Sabina Karlsson på arrangerande föreningen Midnight Cruisers.

Ställs in

I och med att utställningen ställs in blir inte heller den organiserade cruising som Midnight Cruisers planerat för tillsammans med Askersunds kommun och polisen av.

”Vi hade tillsammans planerat för en tillståndsgiven, familjevänlig och publik biluppvisning i centrala Askersund. Men eftersom det inte blir någon bilutställning finns inte heller ekonomi att genomföra cruisingen enligt plan, vilket naturligtvis är tråkigt.”

Uppmanar till att följa beslutet

Eftersom även cruisingen ställs in uppmanar samtliga tre aktörer, Askersunds kommun, polisen och Midnight Cruisers alla bilburna motorentusiaster att avstå från att komma till Askersund det aktuella datumet.

Bilträffen ställdes även in 2020 på grund av pandemin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer