Tränaren Niklas Sundblad (till höger) stannar i klubben. Foto: Bildbyrån/TT

Trots sviktande resultat – Örebro förlänger med tränaren

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen meddelade Örebro Hockey att man förlänger kontraktet med Niklas Sundblad.

Dessutom står det klart att assisterande tränaren Petri Liimatainen blir kvar i ledarstaben tillsammans med Niklas Eriksson.

– Det känns bra att Niklas och Petri stannar hos oss under den kommande säsongen. Att vi tillsammans gick igenom det gångna året stärker oss och ger oss nyttig erfarenhet i bagaget. Nu blickar vi framåt och framförallt uppåt i tabellen, säger Sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Får fortsatt förtroende

Trots en säsong med resultat som inte har gått klubbens väg ger ledningen i Örebro Hockey Sundblad nya möjligheter 2018.

– Det känns jättebra att få fortsatt förtroende och nu ser jag bara fram emot den nya säsongen, säger Niklas Sundblad.

Hur summerar du säsongen som gick?

– Man måste ha i åtanke inför säsongen som var att vi gick in med minus 10 miljoner kronor när vi la upp spelarbudgeten, och det hade en viss betydelse för resten av säsongen. Men trots det tycker jag att vi spelade en bättre ishockey än säsongen innan och det ska vi jobba vidare på.

”Självklart vill vi till slutspel”

Nu väntar ett uppehåll där klubben ska sätta en ny budget och där sportchefen Niklas Johansson ska sätta ihop en trupp inför den kommande säsongen.

– Sedan ska vi sätta oss ner allihopa och hitta en gemensam målsättning. Självklart vill vi ta oss till slutspel, avslutar Sundblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.