Turistbyrå på fyra ben ska locka besökare till Tiveden

Uppdaterad
Publicerad

Laxå kommun provar nya sätt att locka turister till olika besöksmål i sommar. Istället för en platsbunden turistbyrå, ska dem själva söka upp gäster och besökare för att sprida information – från hästryggen.

Den 19 juni startade Laxå kommuns utvecklingsenhet projektet. En dag i veckan, fram till och med den 19 augusti, kommer kommunen med en mobil turistbyrå söka upp gäster och besökare för att delge information.

– Laxå turistbyrå ligger lite avsides. Vi vill komma på lite annorlunda grejer för att vara mer mobila, för att nå våra besökare. Det kommer tyvärr inte så många besökare in till centrala Laxå, säger Sebastian Fall, som är projektledare på Laxå kommun.

Många ridleder

Bland annat kommer den mobila turistbyrån ge information från hästryggen, för att väcka intresse för de cirka 400 kilometer markerade ridlederna som finns i Tiveden. 

– Det är väldigt unikt för Sverige. Av den anledningen tycker vi det är fint att komma ut till hästs och visa upp att det här är ett ställe man kan rida på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.