Arkivbild Foto: TT

Två fall av misshandel i Degerfors inatt – kopplas samman med bråket på Stora Vallaskolan

Uppdaterad
Publicerad

Vid midnatt under måndagskvällen larmade flera personer polisen om ett pågående bråk på Medborgargatan i centrala Degerfors. Flera grupperingar deltog i bråket som polisen kopplar samman med oroligheterna på Stora Vallaskolan tidigare under dagen.

När polisen kom till platsen hade situationen lugnat ner sig. Två personer uppgav dock att de hade misshandlats.

– Båda ska ha blivit slagna i ansiktet. Den ena med någon form av tillhygge, den andra med knytnävsslag, säger Jan-Åke Sjöström som är vakthavande befäl på polisen.

En misstänkt gärningsman

Ett stort antal personer blev vittnen till händelsen och en misstänkt gärningsman kunde snabbt pekas ut av de inblandade.

– En man i 30-årsåldern är transporterad till polishuset och ska förhöras under dagen efter tillnyktring. Personen är inte gripen i nuläget, men misstänkt, berättar Jan-Åke Sjöström.

”Finns en koppling”

Polisen tror att händelsen har ett samband med det bråk som ägde rum på Stora Vallaskolan tidigare under måndagen.

– Vi tror att det finns en koppling mellan de båda händelserna. Men jag vill inte kommentera saken vidare i nuläget, säger han.

Ingen person uppges ha behövt uppsöka sjukvård i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.