Polisen är på plats på Våghustorget efter ett bråk. Foto: Malin Gotlin/SVT

Två personer åtalas efter knivskärning på Krämaren

Uppdaterad
Publicerad

Två personer åtalas nu efter knivskärningen på köpcentret Krämaren i Örebro november. Händelsen ledde till en stor polisinsats och avspärrningar.

En man i 20-årsåldern åtalas nu misstänkt för mordförsök, grov misshandel och ringa stöld.

Mannen ska ha stulit en kniv inne i en butik på köpcentret. Han ska sedan ha utdelat ett par hugg med kniv mot en annan mans överkropp. Offret skyddade sig och skadorna begränsades till en svårare skärskada i vänster hand.

Händelsen inträffade på bottenplan på Krämaren i Örebro och ytterligare en person fick knivskador i sin hand. För den händelsen åtalas mannen i 20-årsåldern för grov misshandel. Åklagaren yrkar att mannen ska utvisas.

Ytterligare en person, som är minderårig, åtalas för medhjälp till mordförsök. Han ska ha hållit fast personen som attackerades och därmed medvetet hjälpt den nu åtalade 20-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.