Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ullis Sandberg (S), kommunalråd Örebro. Foto: Sophie Olsson Rahlén/SVT

Ullis Sandberg (S) lämnar som kommunalråd i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraten Ullis Sandberg kandiderar inte till kommunalrådsposten med ansvar för samhällsbyggnadsfrågorna i Örebro inför nästa mandatperiod. Det meddelade hon själv och partiet på tisdagen.

– Jag känner att jag har gjort de saker som jag från början hade tänkt att jag skulle göra avtryck i och att det är dags för någon annan att ta över den här stafettpinnen.

Sandberg tog själv tag i samhällsbyggnadsrodret 2017 efter att partikamraten Björn Sundin slutade. Till skillnad från honom väljer hon dock att sitta kvar fram till valet.

Och hon säger att hon är stolt över att ha varit med bidragit till utvecklingen av Örebro.

– Dels omställningen till ett mer klimatsmart samhälle, en mer effektiv kollektivtrafik och energiförsörjning. Men även de mer vardagliga frågorna som utveckling av lekparker och lekmiljön till exempel. Det är jag väldigt stolt över. Och inte minst utvecklingen av Hjälmaren som vi har tagit ett helhetsgrepp om, säger Sandberg.

BRT viktig fråga

Den infekterade BRT-frågan har innevarande mandatperiod passerat hennes bord i och med byggstarten av projektet.

– Det är klart att den har det ju ju varit fokus på medialt. Det är ju en fråga som vi både före och efter drivit som parti, men det är ju inte en av huvudfrågorna jag jobbat med även om det är en viktig fråga i en stad som Örebro.

”Får se vad det blir sen”

Vad hon ska göra framöver är oklart. Likaså vem som blir hennes efterträdare.

– Först har jag landat i det här beslutet. Vi får se vad det blir sen. Det är lättare att se sig om i andra yrkesroller när det blir offentligt. Jag har varit aktiv i politiken i över trettio år på frivillig basis, så det kommer jag fortsatt att vara.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer