Arkivbild från en förlossning.

Under de här veckorna tvingas BB hålla stängt i Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

BB i Karlskoga kommer hålla stängt under sommaren 2017. Anledningen är att regionen vill samordna sina resurser och effektivisera verksamheten. Nu står det klart vilka veckor som påverkas av beslutet.

Förlossningsverksamheten i Örebro län kommer samordnas under veckorna 25 till 34, alltså den 19:e juni till och med den 27:e augusti. Det innebär att personer som behöver uppsöka förlossningskliniken under denna period behöver ta sig till Universitetssjukhuset i Örebro (USÖ).

Jennie Liling-Ståhl är områdeschef på USÖ och poängterade tidigare för SVT att åtgärden är en del av ett större sommarpaket där sjukvården i länet ska samordna sina resurser.

Vill inte förlänga väntetiden

– Det här är en del av en vettig lösning som bidrar till att vår personal får semester och att vi inte förlänger väntetiden för våra patienter. Men det här är inte en förlossningsfråga, vi kommer behöva samarbeta inom hela länets sjukvård i sommar, sa hon.

Stort missnöje efter beslutet

Men trots att sjukhusledningen säger att omfördelningen av resurerna görs för att kunna säkerställa en kvalitativ vård så har missnöjet med beslutet varit stort på Karlskoga lasarett.

– Det råder en ganska uppgiven stämning här. Personalen har ju valt att arbeta på Karlskoga lasarett och vill inte behöva jobba någon annan stans, sa Cathrine Pedersen som är chef för avdelning Q i Karlskoga till SVT tidigare i höstas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.