Mannen häktades under onsdagen av Örebro tingsrätt. Foto: Malin Gotlin/SVT

Ung man häktad för människorov

Publicerad

En man i 20-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för människorov. Han ska under helgen ha fört bort en jämnårig man till en enskild plats och lämnat honom.

Det var i lördags som mannen ska ha fört bort en jämnårig man från Örebro till ett skogsområde i Axberg. Enligt åklagaren ligger platsen där mannen hittades mycket avskilt.

– På grund av omständigheter jag inte vill gå in på så kunde inte mannen själv ta sig från platsen, utan det var en förbipasserande som hittade honom. Med tanke på platsen där han fanns var det ren tur att han hittades, säger åklagare Inger Sandström.

Förtegen om händelsen

Mannen ska ha haft vissa skador, men inga allvarliga. I övrigt är Inger Sandström förtegen om händelsen och vill inte kommentera om det finns någon koppling mellan männen eller hur mannen fördes bort.

– De omständigheterna vill jag inte gå in på ännu, säger Inger Sandström.

– Vad bakgrunden till det här är är något som utredningen ska ta reda på. Nu följer fler förhör och tekniska undersökningar.

Finns det fler misstänkta?

– Jag vill inte kommentera mer kring det här ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.