Alla barnen i förskoleklass har byggt en varsin fågelholk. Foto: Privat

Unga holkbyggare från Löa prisas

Uppdaterad
Publicerad

Löa friskolas förskoleklass är ett gäng som har stenkoll på fåglar. Nu prisas klassen av Naturskyddsföreningen, efter att de byggt egna fågelholkar och lagt mycket fokus på fåglar under en hel månad.

Det är ett specialpris inom tävlingen SM i fågelholk 2017 som förskoleklassen i Löa kammat hem.

Naturskyddsföreningen står bakom tävlingen och i motiveringen står bland annat att priset går till klassen för deras ”fina pedagogiska arbete som ger eleverna en relation till fåglar som håller länge”

Fågeltema i skolan

Eleverna har jobbat med fågelprojektet under en månads tid. Kollat på filmer, sökt på nätet och varit ute i skogen. Under projektets gång har barnen ställt en hel del frågor som klassen diskuterat, berättar klassföreståndaren Anette Alexandre.

– En tjej var så förtvivlad och frågade: Hur är det på kvällen, de har ju ingen lampa? Hur kan de veta i vilket hål de bor?

Byggt var sin fågelholk

Tillsammans har barnen också byggt var sin fågelholk. Arbetet har gått ut på att både mäta, bygga och dekorera.

– Det är jättekul att vi kom så pass lång med det vi hållit på med, och barnen har tyckt det var jättekul, säger Anette Alexandre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.