Tusen bilister stoppades i polisens stora kontrollinsats längs E4 vid Sundsvall. Foto: Stina Stjernkvist, TT

Ungdomar i slagsmål på Järntorget

Uppdaterad
Publicerad

Det har under kvällen varit bråk på Järntorget i Örebro. Enligt polisen handlar det om ett 20-tal ungdomar i 18-20-årsåldern som varit inblandade i slagsmålet.

Det var vid 18.30-tiden som polisen fick flera samtal om att ungdomar slogs på Järntorget i centrala Örebro. Men när polisen kom till platsen har bråket redan upplösts och ungdomarna skingrats.

– Det verkar handla om ett 20-tal ungdomar som varit inblandade i bråket, men när vi kommer till platsen finns det ingen kvar, säger polisens presstalesperson Christina Hallin.

Polisen träffar dock på en person på Järntorget som avvisas från platsen på grund av störande av allmän ordning.

Andra bråket på kort tid

Det här är det andra bråket på kort tid på just Järntorget. Så sent som igår, torsdag, bråkade en grupp ungdomar där, och polisen fick rycka ut.

Finns det anledning att tro att det handlar om samma ungdomar?

– Det är jättesvårt att säga. De som arbetar med ungdomar kommer att kartlägga vilka det eventuellt handlar om som bråkar, säger Christina Hallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.