Bilal Nekach besökte hiphopbussen i Vivalla för att lära sig mer om musikskapande. Foto: SVT

Kända musikproducenter lärde ungdomar i Vivalla att göra hiphop

Uppdaterad
Publicerad

En buss utrustad med musikstudio förflyttas just nu mellan olika städer i Sverige. På lördagen stannade den till i Örebro för att lära unga i Vivalla grunderna i hur man skriver låttexter och producerar beats.

Hiphopbussen är ett samarbete mellan Folkets hus och Parker, ABF och skivbolaget Redline Recordings. På lördagen hade ett tjugotal personer tagit plats i bussen när den stannade till i Vivalla, för att lära sig grunderna i hur man gör musik. Genom det coachades de av veteraner inom svensk hip hop.

– Jag är här för att träffa Redline, och lära mig lite tips, dem är legender, säger Bilal Nekach, som besökte bussen på lördagen.

Salla Salazar var en av musikproducenterna som höll workshops i bussen. Idén startade för åtta år sedan.

– Det var ganska många ungdomar som hörde av sig till oss och ville komma till vår studio. Vi hade inte tid att ta emot folk där så vi tänkte att vi skulle kunna åka ut till dem istället i olika områden för att visa hur man gör musik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.