Visa alla (2)

Ungdomar i Örebro gör premiär på is

Publicerad

15 ungdomar, varav vissa aldrig stått på skridskor, får lära sig åka och spela hockey. Det tack vare ett samarbetsprojekt mellan Örebro hockey och Tegelbruket.

Förra säsongen bjöd Örebro hockey in ungdomar för att komma och titta på några utvalda matcher och få en guidad tur i arenan. En spelare från A-laget kom och pratade och ungdomarna fick ställa frågor och titta på hockeyutrustning.

Prova på hockey

I år förstärktes samarbetet med att de som var intresserade har fått prova på hur det är att spela hockey.

– Främst är det för att ungdomarna ska lära sig att åka skridskor och hitta kärleken till olika issporter, säger marknadschefen på Örebro hockey Emilie Wiklnder.

Den här gången är det bara grabbar som har anmält sig vilket Emilie tycker är synd men hon hoppas på att tjejerna hittar hit lite längre fram.

Aldrig spelat hockey

– Jag ska vara helt ärlig men jag har aldrig lirat hockey men när jag väl började köra här var det faktiskt roligt säger Ali Mahamod.

Ali berättar att han var med i en grupp på Tegelbruket som gymmade men när han fick höra talas om det här tänkte han:

– Hockey är inte min grej, men jag provade och det funkade, säger han.

Svårt att lära sig

Det är svårt att på förhand veta hur stort intresset är men det har varit bra säger Emilie.

– Det är ganska svårt att lära sig åka skridskor. Alla minns väl hur det var när man gick i skolan. De här ungdomarna är från tonåren och uppåt och att då ställa sig och utöva en idrott på ett hårt underlag och med superhårda skridskor kan kännas lite utmanande, säger Emilie. Men vi är supernöjda med att det är runt femton grabbar som är med.

Jobbigt men roligt

Jabis Abdiahi är här för andra gången och tycker att det är lite jobbigt, men roligt.

– Det är skitsvårt, inte min grej, säger Jabis. Men jag kommer lära mig snart. Jag tror att det här är något jag tänker fortsätta med.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer