Johan Schnürer rektor Örebro universitet Foto: Anders Nord / SVT

Universitetets rektor: ”Ernkrans är positiv och drivande”

Publicerad

Johan Schnürer, rektor på Örebro universitet, ser positivt på att Matilda Ernkrans (S) blir minister för högre utbildning och forskning.
– Hon är mycket kompetent, säger Schnürer.

Han har bara gott att säga om den nya ministern, men hävdar också att det inte har någon betydelse just att Matilda Ernkrans kommer från länet.

– Det viktigaste är att det är en bra person som utsetts till minister. Det tycker vi verkligen att Matilda Ernkrans är, säger Schnürer.

– Vi känner henne som en mycket kompetent, positiv och drivande person, och vi ser fram emot att samarbeta med henne, fortsätter han.

Vill se innovationskontor

Johan Schnürer anser att en av de viktigaste frågorna för universitetet är att öka andelen forskningsfinansiering i relation till utbildning.

– Det är väldiga skillnader mellan äldre och yngre universitet.

Han vill på sikt även se ett eget innovationskontor.

– Men allra viktigast för universitetet som helhet är att få mer finansiering till forskning, det så kallade basanslaget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer