Uppgifter: 100 miljoner säkrade för Ericsson

Uppdaterad
Publicerad

Kumlasonen Marcus Ericsson uppges vara mycket nära Formel 1. Nu kommer ytterligare uppgifter om att han har säkrat de sponsormiljoner som krävs för att få en plats i stallet Caterham.

Marcus Ericsson från Kumla, har under en längre tid ryktats vara på väg in i Formel 1-cirkusen. I förra veckan kom uppgifter som sa att han är klar för det brittiska Caterham-stallet, tillsammans med japanen Kamui Kobayashi.

Nu kommer nya uppgifter, den här gången från Expressen, om att Ericsson ska ha säkrat de 100 miljoner kronor i sponsorpengar som krävs för en plats i stallet. Därmed närmar sig Ericsson allt mer Formel 1.

SVT var i förra veckan i kontakt med Ericssons mentale tränare Kenny Bräck och motorprofilen Eje Elgh. Båda dementerar uppgifterna om att Ericsson är på gång till Formel 1.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.