Ericsson klar för F1 – men nu dementeras ryktena

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson, från Kumla, kommer inom kort presenteras som förare i F1-stallet Caterham, det uppger Eurosport på sin hemsida. Kumlasonen ska enligt uppgifter presenteras för teamet tillsammans med japanen Kamui Kobayashi inom loppet av några dagar.

SVT Sport har varit i kontakt med Ericssons mentale tränare Kenny Bräck och motorprofilen Eje Elgh. Båda två tillbakavisar Eurosports uppgifter och tror att det handlar om ett gammalt rykte som tagit fart igen.

Ericsson har sedan 2009 tävlat i GP2-serien för stallet DAMS. Den gågna säsongen vann han loppet på klassiska Nürnburgring i Tyskland och kom sammanlagt på en sjätte plats i mästerskapet. 23-årige Ericsson blev upptäckt av Bräck 2007. Och redan hans första år i Formula BMW-serien vann hann mästerskapet, endast 16 år gammal. Året efter började han köra i Formel 3-serien för att sedan alltså gå vidare till GP2. Om Eurosports uppgifter stämmer verkar det nu vara dags för nästa steg i karriären.

Stallet som han nu är aktuell för, Caterham, gjorde debut i Formel 1-serien 2010 och letar nu nya förare inför säsongen 2014. Föregående säsong slutade teamet på en elfte plats i konsturktörsmästerskapet, då med  fransmannen Charles Pic och Giedo van der Garde från Nederländerna som förare.

Om Ericsson blir klar för stallet blir han Sveriges första F1-förare sedan Stefan ”Lill-Lövis” Johansson som körde sitt sista lopp på Silverstone 1991.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.