Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Monika Jern är projektsamordnare vid parkavdelningen i Karlskoga och tror inte de som förstör vet vilket jobb som ligger bakom blomsterprakten. Hör mer i videoklippet. Foto: Fanny Hult /SVT

Förstörda blomsterplanteringar – Karlskoga vädjar att lämna blommorna ifred

Uppdaterad
Publicerad

I Karlskoga rycks blommor upp i stadens planteringar med jämna mellanrum. Men efter helgens omfattande förstörelse vädjar kommunen till de som förstör att lämna blommorna ifred.

Varje år lägger parkavdelningen i Karlskoga ner ett stort arbete för att klä staden i blomsterprakt i rabatter och urnor. Men i måndags var rabatten utanför biblioteket i centrum delvis förstörd efter att någon ryckt upp blommor med rötterna.

– Det är jättetråkigt för oss, för vi gör ett ganska stort jobb här, säger Monika Jern som är projektsamordnare vid parkavdelningen.

Lång process

Redan nu planeras inför nästa sommar och stor möda läggs ned på att det ska hålla sig fint från midsommar till oktober. Ett arbete som i slutändan brukar landa i en kostnad på mellan 150 000 till 200 000 skattekronor, inräknat alla arbetstimmar, enligt Monika.

– Det brukar alltid bli förstörelse, men inte så här mycket.

Vad som händer nu med de förstörda rabatterna berättar Monika i videoklippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer